قوانین طلایی طراحی مدارات الکترونیکی سوم خرداد ۴ نظر

تمامی عناصر الکتریکی بایستی حد دمایی مشخصی داشته باشند. برای مقاومت ها کاهش دمایی در نظر گرفته شود برای خازنها کاهش اثر خازنی، ماکزیمم ESR و نشتی منظور شود برای عناصری چون دیودها و ترانزیستورها پارامترهایی چون زمان بازیابی و بهره توان با دما نسبت دارد و حداکثر دما میبایست در نظر گرفته شود و بطور کلی هیچ بخشی به شانس طراح واگذار نشود و محاسبات دمایی نقش مهمی در یک طراحی خوب دارد.

قطعات واسط به خوبی از نظر الکتریسته ساکن ESD محافظت شود. الکتریسته ساکن در فازهای گوناگون طراحی نمونه میتواند مشکل ساز شود بنابراین طراحی یک مدار محافظت شده با استانداردهای معتبر مانند IEC 61000-4-2 با استفاده از Mov ها دیودهای زنر و یا TVS میتواند اشکالات را به حداقل برساند.

ترمینالهایی که به منابع القایی منتهی میشوند بایستی در برابر کلیدزنیهای اورشوت یا آندرشوت با استفاده از دیودهای کلمپ محافظت شود. همچنین نوارهای مداری طولانی که جریان کشی دارند مانند سلف عمل میکنند که نیاز به توجه دارد.

خطوط سیگنال می بایست بخوبی از القا و تشعشعات EMI توسط هسته فریت ورودی و فیلترهای خازنی محافظت شوند

با توجه به بودجه طرح تا حد امکان موارد مربوط به خطای کاربری مانند اشتباه جا زدن باتری، آداپتور با پولاریته برعکس، زمین شدن بخشی از مدار حفاظت شود. در مورد مدارات میکروکنترلری مقاومتهای بزرگ با پایه های خروجی که بار های القایی را فرمان میدهند سری کنید تا از اثرات گذرا القایی جلوگیری شود.

عملکرد هنگام شروع مدارات بررسی شود برای نمونه در زمان راه اندازی میکروکنترلر نیاز است وضعیت بعضی پایه ها بصورت بالاکش باشد و همینطور در زمان خاموشی به مواردی که ممکن است پیش بیاید توجه شود.

نظرات

حسام پاسخ
چهارم خرداد

جلب بود خیلی ممنون از اشتراک مطالب فقط لطفا توضیح بدهید چگونه باید اینکارها را انجام داد

امیر پاسخ
پنجم خرداد

باید به دانش طراحی مدارات آشنا باشید.

فرید پاسخ
هشتم خرداد

کلا طراحی برد به کلی تجربه در زمینه تعمیر و کار با بردهای مشابه نیاز داره

ساناز پاسخ
نهم خرداد

ملاحظات EMC بر روی برد چگونه است؟

نظر خود را اضافه کنید